Heemkring Westerring

Omvat Eine, Heurne en Mullem

Fotoalbum

2015 Tentoonstelling 100 jaar Wereldoorlog I

De herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog in Oudenaarde in 2014 genereerde een verrassende en overweldigende betrokkenheid van de Oudenaardse bevolking. De focus op het "kleine verhaal" van twee eenvoudige Amerikaanse soldaten die een heldendaad verrichten op 't einde van de Groote oorlog, heeft veel mensen diep getroffen en creëerde een algemeen en breed gedeelde bezorgdheid over het thema "Nooit meer Oorlog!".

Vele actoren werkten mee aan het totaalpakket aan activiteiten samen, wat resulteerde in een overvoed aan beeldmateriaal. Het Stadsbestuur vond dan ook, dat in de aanloop naar het tweede grote herdenkingsjaar van Wereldoorlog I in 2018, deze getuigenissen in tussentijd niet ongebruikt mochten blijven, meer nog, dat die betrokkenheid niet onaangeroerd mocht blijven.

Vele partners leveren een bijdrage aan de tentoonstelling.

Extra:

Aan de hand van 12 panelen en een prachtige maquette herneemt 100 in 100 de tentoonstelling, samengesteld door de Heemkring Westerring Eine over de Ohiobrug in Eine. (bron Website Oudenaarde)

Deze tentoonstelling lip van donderdag 12 november 2015 tot zondag 13 december 2015.


Ledenhoek

Heeft u een abonnement op ons tijdschrift Westerring ? Dan kunt u zich hier aanmelden met de nummer (5karakters) en de volledige naam vermeld op het etiket van uw boekje.