Heemkring Westerring

Omvat Eine, Heurne en Mullem

Oda Boys

Oda Boys 2017

Ten tijde van lokale radio Paraat uit Eine, die gevestigd was achter­aan in cafe Centraal, werd de groep opgericht in 1982, onder de naam Paraatsvrienden.

Drie jaar later, na het verdwijnen van de lokale radio namen ze de naam van de lokaalhoudster over en de Oda Boys waren geboren. Ondertussen bestaan de Oda Boys 30 jaar en kunnen ze te­rugblikken op een paar onvergetelijke en hilarische momenten.

Enkele voorbeelden zijn Rauw van de knorre, Prosper Da Da, Moederke Eine, Azu nen buis, ... Waarin de rollen van Sien en Maria, Dirk en Gemma, Filip en Mathilde, Gaston en Leo de revue passeerden.
Na het verlies van Filip Vermeulen bij een verkeersongeval in 2001 kregen ze in 2011 terug een zware klap te verwerken door het overlijden van Jan Leute­nez bij een tragisch werkongeval.
Toch lieten ze het hoofd niet hangen en gingen ze door met fietelen.
De Oda's hebben Jan nu vereeuwigd in in een reus. Reus Jan is regelmatig met de andere Einse Reuzen op uitstap en zal vanaf dit jaar ook met hen meelopen vooraan in de Fietel.

De Oda Boys bestaan in 2012 uit Marnix en Kenneth Grypdon, Patrick Wastijn, Pieter-Jan Leutenez, Franky en Lowie De Groote, Wesley Dewaele, Kio Dhondt, Dieter De Ruy, Jan Roelens, Patrick Duprez en Johny Leutenez.

Ook vermelden we graag onze chauffeur van dienst Hans De Paepe, onze elektricien Bart Van Rijselberghe, Cafe Den Biertem­pel (lokaal) en niet te vergeten oes moedere de boerinne Francinne Verhoeyen waar we jaarlijks op den hot meugen om ons karre te bouwen ...