Heemkring Westerring

Omvat Eine, Heurne en Mullem

100 jaar Einse reuzen.
De Eine reuzen bestaan honderd jaar. Dat laten ze in het dorp niet ongemerkt voorbijgaan. De reuzen hebben een restauratiebeurt achter de rug en stapten zondag samen met een dertigtal andere in stoet door Eine.

Proostie, Mele, Fietje en Nestie, zo heten de reuzen van Eine. “We vonden de honderdste verjaardag van onze reuzen een goede gelegenheid om hun hoofden te laten restaureren. Ze hadden flink te lijden gehad door het slechte weer. Nu zijn ze helemaal opgeknapt en ook behandeld met een coating die hen weerbestendig maakt”, zegt Ivan De Smet, voorzitter van de Einse verenigingen van reuzendragers.

De reuzendragers Pascal en Ewout Vilyn, Boris Devrieze, Koenraad Schiettecatte, Ivan Desmet en Emmanuel Dhont, hun verantwoordelijke Gerard Badie en plaatdragers Stefanie Desmet en Hilde Pattyn in het stadhuis ontvangen ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de reuzen. Maar het grote feest vond plaats op zondag 15 september.

Naast de reuzen van Eine stapten ook die van Leupegem, Volkegem, Deurne, Zottegem, Herzele, Lede, Gent, Halle, Brakel en muziekkorpsen mee. Ook de Belleman van Oudenaarde is van de partij. .

Even geduld voor het laten..... meer dan 1000 foto's

ozio_gallery_nano

Ledenhoek

Heeft u een abonnement op ons tijdschrift Westerring ? Dan kunt u zich hier aanmelden met de nummer (5karakters) en de volledige naam vermeld op het etiket van uw boekje.