Heemkring Westerring

Omvat Eine, Heurne en Mullem

Fotoalbum

Brouwerij Cnudde

Confrérie Sint-Arnoldus

In 1998 werd in Eine de Confrérie Sint-Arnoldus boven de doopvont gehouden. Aanleiding was het toekennen van een naam een het vroegere basketbalpleintje. De stad koos toen voor de naam 'Brouwerijplein'. De Einse brouwersfamilie Cnudde maakte van de gelegenheid gebruik om op het plein wat meer leven in de brouwerij te brengen. Met de oprichting van de Confrérie Sint-Arnoldus, verwijzend naar de patroonheilige van de brouwers, worden voortaan jaarlijks verschillende activiteiten georganiseerd. Om het vernieuwde plein ook een culturele functie te geven, werd ook een authentieke kiosk geplaatst. De officiële opening van het Brouwerijplein met kiosk gebeurde in aanwezigheid van meter Rosa en peter Balthazar Boma.

Lees meer: Confrérie Sint-Arnoldus

Brouwerij Cnudde

De eerste 4 minuten en 19 seconden uit het eindwerk van ene Emmelien Simoens aan de Artevelde Hogeschool, getiteld "CNUDDE met liefde gebrouwen". Prachtig promotiemateriaal in primeur (link)

 

De brouwerij : De ingang
The Brewery - De gebroeders Cnudde : Lieven, Steven en Pieter - The entry of the BreweryBrouwerij Cnudde

De brouwerij Cnudde was de voortzetting van de brouwerij Meheus. Hector Meheus stierf vrij jong(35jaar) - waarna de brouwerij overgenomen werd door zijn ongehuwde broer Aimé.

Lees meer: Brouwerij Cnudde

Ledenhoek

Heeft u een abonnement op ons tijdschrift Westerring ? Dan kunt u zich hier aanmelden met de nummer (5karakters) en de volledige naam vermeld op het etiket van uw boekje.