Heemkring Westerring

Omvat Eine, Heurne en Mullem

De fietelgroepen

uitgave einse fietel

Een overzicht van de deelnemende groepen
- Prosper met kruiswagen en deur
- koninklijke Ruitersmaatschappij St.-Eligius Eine
- Struisvogel
- De Einse reuzen
- De Einse Kopkes
- Einse Majoretten
- Koninklijke Harmonier St.-Cecilia
- De Beren
- De Paardjes

Onderstaande teksten kom uit :
-  150 Jaar Fietel Eine (nog steek te koop in de Heemkring westerring)
 - Boek streekmuseum : Fietel Heurne-Eine - MAter - Bevere - Nederename - Welden
 - 't Onouwerke 

Fietel  jaargang               164       163    162      161     160     159     158

Smached:                                 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
Oda Boys:                        2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
Vapeurkies:                     2017 -          - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
De Tempeliers:                2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
De Puntjes:                      2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
De Pilsjaars:                     2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 -          
Taille Unique:                  2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
De Lemmies:                   2017  
De Mamarettotjies:                 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011
D'Espadrilles:                                                               2013 - 2012 - 2011
Patskies:                                                                                   2012 - 2011

 Meer info is beschikbaar in Heemkring Westerring alooks beschikbaar in boekvorm en te verkrijgen 

Aanpassingen zijn steeds welkom. Wie een tekst heeft mag mij deze steeds bezorgen.

Struisvogel

De Struisvogel (2009)

Een dorpeling wist te vertellen dat de struisvogel voor 1940-1944 bereden werd dooe Julien Van Der Beken en na de tweede wereldoorlag terug gemaakt werd, op zolder, door en bij Jozef tembuyser.

Toen de grote loopvolgel klaar stond om in de fietel te stappen, stelde men vast dat de struisvogel te groot was

Lees meer: Struisvogel

De Beren

De Beren

Beren in de Einse Fietel.

Over de bron en de berendrijvers is zeer weinig te vinden. Naslagwerken over de Einse fietel beperken zich tot het vermelden van de deelnemers die als berendrijver en beren verkleed aan de fietel deelnamen (20e eeuw)

Lees meer: De Beren

De Einse majoretten

De Einse Majoretten

De Einse majoretten is een groep die werd opgericht in de schoot van de Koninklijke harmonie Sint-Cecilia. Op initiatief van "Moeder" Lieva De Winter was er in 1972 al een "vooroptreden" tijdnes de jaarlijkse fietel en daarop volgde in 1973 de definieve start, onder de kundige leiding van mevrouw Cnudde-Norga.

Lees meer: De Einse majoretten

Smached

Voor het vijftiende jaar (2012) op rij neemt Smached deelt aan de fietel.

Sma­ched wil jullie graag entertainen met een stukje choreografie.

Smached groeide in al die jaren uit van een aantal vriendinnen die aan het dansen gingen naar een dansstudio in Nazareth, waar je vanaf vier jaar onder­gedompeld wordt in de wereld van de dans.

Bij ons geen competitiviteit maar sfeer en dat zullen wij je ook op de fietel brengen !

d'Espadrilles

Oes karre stoa nui verre buiten Eine ...
Moar doardeure krijgen ze oes nie kleine.
Tes veur oes nui al 't 8ste (2012) joar op roote ...
Evenlang gelijk guider al kijkt op oes tote.
'Sterspelers' ... die komen en goan ...
Moar D'espadrilles, die blijven bestoan !!

Frederik Van Bost - Pieter De Buysscher - Rik Vanheuverswijn - Ewald Van Cauwenberge - Axel De Potter - Pedro Vilijn - Didier Audoor - Kevin De Cleene.

En met ons mee in gedachten : Corner

De Vapeurkies

De Vapeurkies zijn na 7 jaar (2012) , nog steeds ontsproten uit het zompige geboor­tekanaal van KSA Eine {alien behalve een Heurns adoptiekindje), gestaag op weg naar hun fietelpuberteit. Hoewel de volwassenheid lonkt, verblijven zij nog steeds in hun stinkende zweterige staat van lichte ontbinding. En laat nu dat juist het milieu zijn, waarin een waar Vapeurke tot voile bloei komt! leder jaar met hart en ziel en zoals steeds; op de laatste knip ... Jean-Guy De Smet, Jan Grypdon, Kristof Dhaenens, Jeroen Martens, Eline Huysman, Gil Bos­tijn, Ogi De Clerck, Michiel Glorieux, Thibault Michels, Clem Bostijn, Barbara Martens, Maarten Devrieze en Klaus Cnudde.

Uit de veilige moederschoot van de KSA van Eine zijn 10 jongeren ont­sproten die zichzelf zot genoeg vinden om mee te doen aan de Fietel. Ze noemen zichzelf 'De Vapeurkies', een verwijzing naar de zweterige toestand waarin ze verkeren na een zwaar avondje doorzakken.

Het is immers in die ongewassen toestand dat ze op de beste ideeen komen.

Leden 2012: Thomas Glorieux, Barbara Martens, Ogi De Clerck, Jean-Guy De smet, Maarten Devriesse, Rik Tammenaers (niet-lid), Jeroen Martens, Jan Grypdon, Eline Huysman, Michiel Glorieux, Klaus Cnudde

De Patskies

In 2013 voor de twintigste keer.
's Anderendaags doet het al wat meer zeer. Maar ten alien tijde pinten leeg tot op de grond, blijft er al keer een klakske staan zeggen ze dat er iemand van een andere groep bij stond. Ze beloven ook dit jaar het beste van zichzelf voor u te geven en hopen dat het iets is geworden waar dat ge kunt mee leven.

Markie, Staelies, Pietpiet, Pattino, Ollie, Soitje, Desiree, Vrieze en Ja­son zien u graag terug op de Fietel en wensen iedereen een prachtige Eine Kirmesse.

Laatste optreden 2013

Oda Boys

Oda Boys 2017

Ten tijde van lokale radio Paraat uit Eine, die gevestigd was achter­aan in cafe Centraal, werd de groep opgericht in 1982, onder de naam Paraatsvrienden.

Drie jaar later, na het verdwijnen van de lokale radio namen ze de naam van de lokaalhoudster over en de Oda Boys waren geboren. Ondertussen bestaan de Oda Boys 30 jaar en kunnen ze te­rugblikken op een paar onvergetelijke en hilarische momenten.

Lees meer: Oda Boys

De Tempeliers

Het begon aan de toog in 2009, in cafe De Biertempel.

Twee struisvogels hadden de smaak te pakken van de fietel en starten dan maar samen met cafebaas stijn een groepke op. Wat vrienden vonden dit een leuk idee en vlogen er mee in. Dit jaar(2012) doen we voor de 4 de keer mee, nadat we De Knok nabouwden, het suc­cesvolle Ter Land Ter Zee en In De Lucht, waar we nogal builen en kwetsuren aan over hielden, alsook verkoudheden van te landen in het water.

Vorig jaar hadden we het stadhuis en onze Vive Le Velo uitzending, die heel toepasselijk was met de aankomst van de ronde in oudenaarde.
Na veel commotie vielen er spijtig genoeg wat leden at, maar de anderen staken de kopkes bij mekaar en weten van geen ophouden, de Tempeliers gaan door.

Ook willen we Meetje bedanken voor het gebruik van den hangar.
Merci !

De Puntjes

Fieteljaar 2012 werdt voor De Puntjes een beetje een speciaal jaar.

De Puntjes bestonden immers 30 jaar, en in tegenstelling tot voorgaande jubilea, zijn ze het nu zeker !!

Toen 30 jaar geleden een paar jongelingen De Puntjes boven de doop­vont hielden, had niemand ooit gedacht dat dit verhaal 30 jaar zou duren. Verschillende karikaturen van Einse vedetten, regionale en na­tionale helden, alsook van internationale bekenden passeerden door de jaren de revue bij De Puntjes. Steeds op een ludieke manier, zonder de betrokkenen te kwetsen.

Herkenbare situaties, een beetje kolder en passende muziek vormen al jaren het handelsmerk van de Puntjes. Elk  jaar proberen we met deze mix het fietelpubliek te bekoren.

Hopelijk is de zon ook van de partij en kunnen wij op ons beurt genie­ten van een talrijk opgekomen publiek op de hoogdag van Eine.

Pilsjaars

De Pilsjaars

De Pilsjaars zijn ontstoan in 2009, op 't speel­pleintje van Eine woar de zonne scheen.
Doar kampeerden ze voor de jubilee, de KSA ging toes al 75 joaren mee. Genesteld in ulder pilsjaarduuze of caravan, werd et vree leutig mee den drank in de man.
Ondertussen gerijpt mee enigste joaren van verstand, leek het under tijd veur mee te doen aan de schuunste stoet van 't land.

Lees meer: Pilsjaars

Taille Unique

Taille Unique

Voor de 11 (2012) de maal reeds zullen wij aan de fietel deelnemen.

Kristof Van­derheyden, Emmanuel Gyselinck, Jeroen De Steur, Joel De Medts, Jean­Baptist De Temmerman, Ann Balcaen, Kurt De Rijcke en Valerie Vander­beken proberen ieder jaar met een verrassende wagen in de straten van Eine te verschijnen.

Lees meer: Taille Unique

De Mamarettotjies

De Mamarettotjies

De Mamarettotjies profileren zich meer en meer als het uithangbord voor "vrouwelijke" humor en muzikaal amusement. Ze gaan er dit jaar (2012) weeral ne lap op geven en hopen dat de vele kijkers hun optreden zullen waarderen.

In hun caravan zijn de Mamarettotjies super ... en het

Lees meer: De Mamarettotjies

De Lemmies

Vier jaar geleden stopten De Patskies als 'fietelgroep'. Dit jaar kleurden vier groepen en drie fietelwagens de koddige fietel en volgend jaar worden dat vijf groepen, want met De Lemmies is een nieuwe fietelgroep geboren.

Ex-fietelgangers met wat ervaring bij De Patskies voelden het dit jaar bij het aanschouwen van de fietel kriebelen

Lees meer: De Lemmies

Ledenhoek

Heeft u een abonnement op ons tijdschrift Westerring ? Dan kunt u zich hier aanmelden met de nummer (5karakters) en de volledige naam vermeld op het etiket van uw boekje.